در این مقاله قصد داریم نژادهای برتر گوسفندان را به شما معرفی نماییم. در صورتی که می خواهید یک پرورش پرسود گوسفند داشته باشید، باید بهترین نژاد گوسفندان را بشناسید؛ چون تمام نژادها برای پرورش مناسب نیستند و برای انتخاب بهترین ها می بایست اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید. معمولا گوسفند نژادهای گوشتی، پرطرفدارترین است. البته مشخص بودن هدف برای خرید گوسفند نیز بسیار مهم است. به عنوان مثال هدف از خرید این دام تولید پشم است یا گوشت، بقای نسل مهم است یا تولید کردن فرآورده های گوشتی و لبنی؛ بودجه و سازگار بودن دام با محیطی که می خواهید در آن پرورش دهید نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار برای انتخاب و خرید دام است. در ادامه ویژگی های تعدادی از نژادهای برتر را بررسی خواهیم کرد تا اطلاعاتی برای دستیابی به یک پرورش پرسود گوسفند در اختیار شما قرار دهیم.
گوسفند نژاد رومانف
گوسفند رومانف یکی از انواع نژاد گوسفندان ایرانی است که برای پرورش بسیار مناسب است. گوشتی و بدون دنبه بودن، چندقلوزایی، توانایی مادری و زودرس بودن از ویژگی هایی است که توجه دامداران را برای پرورش این نژاد گوسفند به خود جلب کرده است. این نژاد توانایی زاد و ولد در تمام فصول سال را داراست. به طور معمول گوسفند رومانف هر دو سال سه سری بره می آورد، البته در صورت مدیریت و تغذیه مناسب، این تعداد به سالی دو سری بره افزایش پیدا می کند. میش گوسفند رومانف بدون هیچ کمکی می تواند به سه قلوها کمک کند. بره های آن نیز به دلیل وزن کمی که دارند، به راحتی متولد می شوند و به سرعت می توانند راه بروند و بقای زیادی نیز دارند. درصد زیادی از لاشه این گوسفند تشکیل شده از گوشت است. این گوسفند در آب و هوای نسبتا سرد می تواند زندگی کند. به دلیل مراقبت زیادی که این گوسفند هنگام بره زایی نیاز دارد، برای پرورش توسط گوسفند داران معمولی مناسب نیست. گوسفند رومانف همچنین به دلیل برخورداری از پشمی محکم نیز مورد توجه افراد برای سرمایه گذاری است که برای تولید فرش، سفره و .... مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین اگر به دنبال یک پرورش پرسود گوسفند هستید، گوسفند رومانف گزینه مناسبی است.
گوسفند نژاد شاروله
پرورش گوسفند شاروله، یک پرورش پرسود گوسفند از نظر شیردهی می باشد که این ویژگی در مسابقات جوایز زیادی را به خود اختصاص داده است. این گوسفندان به دلیل مقاومت بالای گوسفند شاروله در شرایط سرد و زمستانی نیز توانایی زنده ماندن و تولید مثل دارند و میش های آنها را تنها در هنگام شب به آغل می آورند و در تمام طول روز در مراتع مشغول چرا هستند. وزن میش این نژاد بین 80 تا 100 کیلوگرم است و وزن قوچ آن بین 100 تا 150 کیلوگرم می باشد. نرخ بره زایی در آنها نیز 185 درصد است. در حال حاضر پرورش نژاد گوسفندان شاروله در 25 کشور دنیا نظیر لهستان، ترکیه، کانادا، ژاپن، سوئیس، چین و کشورهایی در اروپای شرقی رایج است.
گوسفند نژاد آواسی
گوسفند آواسی نیز به دلیل برخورداری از ویژگی های شیری-گوشتی به یک پرورش پرسود گوسفند تبدیل شده است. این نژاد از بنیه قوی و جثه متوسطی برخوردار است. در گله های بومی میزان تولید شیر آنها بین 60 تا 268 کیلوگرم است، در گله های بهبود یافته این مقدار تا 400 کیلو در هر دوره شیرآوری، افزایش یافته است و در بعضی گله های ممتاز مقدار شیردهی حتی به 520 کیلوگرم نیز می رسد. گوشت گوسفند آواسی نیز به دلیل طعم مطبوع و سرعت رشد بالا بسیار مورد توجه است.
گوسفند شیری لاکن
همانطور که گفتیم میزان شیردهی یک گوسفند نیز در انتخاب یک دام خوب و خرید گوسفند زنده موثر است است. یکی از پربازده ترین نژادهای گوسفندان از نظر شیردهی، نژاد گوسفندان لاکن می باشد. این گوسفند به طور گسترده در کشور فرانسه برای تولید لبنیات مورد استفاده قرار می گیرد و این نژاد به یک پرورش پرسود گوسفند در فرانسه تبدیل شده است. میانگین تولید شیر در آن 283 لیتر و طول دوره شیردهی آن 167 روز است. بره های نر و ماده آن در 28 روزگی از شیر گرفته می شوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر