۱۳۹۹ دی ۲۱, یکشنبه

طبع انواع گوشت و مناسبت آن برای انواع مزاج ها

آشنایی با طبع انواع گوشت و مناسبت آن برای انواع مزاج ها 

گوشت انواع حیوانات جزو خوشمزه ترین خوراکی هایی می باشد که انسان مورد استفاده خود قرار داده است. البته طبع انواع گوشت ها غالبا آنها را از یکدیگر جدا کرده و هر کدام می تواند برای یکسری افراد مناسب تر از افراد دیگری باشد. پس برای اینکه بدانید طبع شما با طبع کدام گوشت از حیوانات سازگارتر می باشد و گوشت مورد علاقه خود که طعم خوشایندتری را برایتان دارد را پیدا نمایید بهتر است متن زیر را تا پایان مطالعه نمایید و با طبع انواع گوشت ها آشنا شوید.

طبع انواع گوشت و مناسبت آن با مزاج

گوشت سالم جزو مهمترین ماده خوراکی در بیشتر غذاها می باشد که می توان در تنوع زیادی از آن استفاده نمود. اما خوب است بدانید که طبع انواع گوشت ها با یکدیگر متفاوت است و هر یک از گوشت ها غالبا می تواند با تعدادی از مزاج ها سازگار باشند. در حقیقت با توجه به علومی که در طب سنتی وجود دارد می توان گفت طبع انواع گوشت ها گرم و تر است البته در این میان گرمی و تری تمامی گوشت ها با یکدیگر متفاوت می باشد و این میزان می تواند در هر کدام از آنها متغیر باشد؛ زیرا طبع انواع گوشت با توجه به فاکتورهای مهمی مانند:
  • نوع حیوان
  • جنسیت حیوان
  • سن حیوان
  • رنگ پوست حیوان
  • و... 

ارتباط بین انواع گوشت و مزاج افراد 

معرفی رایج ترین گوشت ها برای خوراک انسان 

در تمام دوره های زندگی بشریت اصولا انسان ها تمایل زیادی به خوردن گوشت انواع حیوانات از پرندگان گرفته تا چهارپایان نشان داده اند. بنابراین لذیذترین گوشت های رایج برای خوراک انسان عبارتند از:
  • گوشت گوسفند
  • گوشت گوساله
  • گوشت گاو
  • گوشت مرغ
  • گوشت خروس
  • گوشت بز
  • گوشت کبک
  • گوشت شتر
  • گوشت شتر مرغ
  • گوشت ماهی
  • گوشت میگو
  • گوشت بلدرچین
  • گوشت بوقلمون
  • گوشت گنجشک

طبع انواع گوشت چگونه است؟

خوشمزه ترین گوشتی که در بین افراد مختلف بیشترین مصرف را دارد گوشت گوسفند نر است که البته از نظر طبع شناسی هم می تواند این نوع ماده خوراکی با تمامی طبع ها سازگار باشد؛ زیرا طبع گرمی دارد. اما فراموش نکنید که هر چقدر گوسفند ذبح شده جوان تر باشد قطعا گوشت خوش پخت تر و با کیفیت تری خواهد داشت خصوصا قسمت سردست، سینه لاشه و قسمت های دیگری با نام راسته که بدون شک چنین گوشتی:
  • نرم و ترد می باشد
  • قوای جنسی را افزایش می دهد
  • زود هضم بوده و با سیستم گوارشی انسان بسیار سازگار است.
البته بهتر است بدانید گوشت بز نیز از طعمی دلنشین و کیفیتی بالا برخوردار است و هر چه قدر بزغاله جوان تر باشد این لذیذ بودن گوشت قطعا بیشتر خواهد بود ولی گفته می شود که گوشت بزغاله نسبت به گوشت گوسفند از گرمی کمتری برخوردار می باشد.
گوشت شتر اگر چه طرفداران زیادی ندارد اما به دلیل داشتن طعم خاصی که در آن گنجانده شده است معمولا می تواند برای برخی افراد مزه دلنشینی داشته باشد.
گوشت گوساله یکی از رایج ترین گوشت هایی است که به دلیل داشتن طبع نسبتا سرد بیشتر افراد خوردن آن را پس از گوشت گوسفند ترجیح می دهند.


طبع انواع گوشت و مناسبت آن برای انواع مزاج ها 

طبع گوشت انواع پرندگان

این روزها گوشت کبک به دلیل داشتن خصوصیاتی از قبیل:
  • خون ساز بودن
  • نرمی و تردی زیاد
  • داشتن طبع گرم و خشک
  • برخورداری از ارزش غذایی بسیار بالا
  • تقویت عملکرد قلب
  • کمک به افزایش وزن در افراد مختلف
و بسیاری ویژگی های دیگر به عنوان یک گوشت بسیار مناسب برای خوراک روزانه افراد انتخاب شده است. در این میان خوب است بدانید گوشت بلدرچین دارای مشخصاتی از قبیل:
  • داشتن طبعی گرم و خشک
  • داشتن ارزش غذایی بسیار بالا
  • ترد و نرم بودن بیش از اندازه
و... می باشد. البته به یاد داشته باشید که خوردن بیش از اندازه گوشت بلدرچین می تواند طبع سردی را در افراد ایجاد کند پس سعی کنید این نوع گوشت را همراه با چاشنی های ملس و گرم میل نمایید و از کباب کردن آن خودداری کنید. از دیگر گوشت های لذیذی که مورد استفاده افراد بسیاری قرار دارد گوشت شتر مرغ است که به دلیل داشتن طبع گرم و خشک توانسته خوراک مناسبی برای افراد سرد مزاج و بلغمی باشد و همچنین افراد با کلسترول خون بالا می توانند گوشت شتر مرغ را در برنامه غذایی خود قرار دهند؛ زیرا این خوراکی میزان کلسترول پایینی دارد. البته لازم است تا در خوردن آن اعتدال رعایت شود.

طبع نمونه های مختلفی از گوشت آبزیان

در زمینه طبع انواع گوشت لازم است بدانید گوشت انواع آبزیان جدای از طبع مختلف آنها غالبا از جمله گوشت های پر خاصیت و گران قیمت به حساب می آیند. البته در این میان می توان گفت طبع انواع گوشت آبزیان گرم و تر است و می تواند تاثیر بسزایی در تقویت قوای جنسی افراد داشته باشد. مثلا گوشت میگو یکی از لذیذترین گوشت هایی است که در سبد غذایی بسیار ی خانوارها قرار دارد و حاوی مقادیر زیادی آهن و فسفر است و غالبا می تواند جهت رشد کودکان بسیار مفید باشد، البته فراموش نکنید گوشت میگو دیر هضم تر از گوشت ماهی است پس توصیه می شود افرادی که به بیماری سوء هاضمه دچار هستند از خوردن گوشت میگو امتناع کنند.

لذیذترین گوشت برای مزاج های مختلف

پزشکان طب سنتی بر این باورند که استفاده از گوشت های مختلف برای هر انسانی ضروریت دارد. اما بهتر است که گوشت های سرد و تر به میزان کمتری در خوراک روزانه انسان ها قرار بگیرد. پس با این وجود استفاده از گوشت چهارپایان خصوصا گوشت گوسفند و بز با توجه به طبع انواع گوشت ها می تواند بهترین گزینه برای مصرف افراد زیادی انتخاب شود و انرژی لازمی را به آنها بدهد. اما از طرفی دیگر گوشت پرندگان و آبزیان به دلیل داشتن برخی ویتامین های خاصی که در گوشت چهارپایان وجد ندارد می توانند به عنوان یک غذای مغذی برای انسان ها به حساب آیند.
مرکز بخش دام زنده نمونه، یکی از بهترین مراکز برای خرید گوسفند زنده است که با ارائه بهترین خدمات در کنار شما همراهان گرامی می باشد. 

مناسب ترین گوشت ها برای مزاج های مختلف

برای استعلام از قیمت روز بره زنده می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. همچنین شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری کدامند؟

بررسی مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری

صنایع دامپروری از مهم ترین صنایع برای انسان ها است که بخش عمده ای از نیاز تغذیه انسان ها از طریق این واحد ها برطرف می شود. امام برای افزایش بازدهی این صنایع، لازم است از مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری استفاده شود. در این مقاله می خواهیم به معرفی تجهیزات و لوازم دامپروری بپردازیم و با آنها آشنا شویم.



بررسی و خرید انواع تجهیزات دامداری و دامپروری

تجهیزات و لوازم دامپروری

امروزه یکی از صنایع بسیار مهم در دنیا، صنایع دامپروری، مرغداری و پرورش طیور می باشد که این صنعت ارتباط مستقیمی با تغذیه و تامین غذای انسان ها دارد. از این جهت، صنعت دامپروری همواره مورد توجه کشورهای مختلف می باشد و برای آن تجهیزات و لوازم مختلفی در نظر گرفته شده است. 
استفاده از این تجهیزات سبب می شود تا بهره وری و به نسبت آن کیفیت تولیدات افزایش یافته و دخالت نیروی انسانی کاهش یابد. با مکانیزه شدن فرآیند های مختلف در صنعت دامپروری، روش های سنتی کنار گذاشته می شود و این سبب می شود تا صاحبان این صنایع بتوانند با تکنولوژی روز و نظارت صحیح بر پروسه ساخت، محصولاتی با کیفیت بالا را ارائه دهند. اما مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری چیست و این تجهیزات کدامند؟ اصولا از چه وسایلی در صنایع دامپروری استفاده می شود و کاربرد و ویژگی های مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری چیست؟ این مقاله، مجموعه سوالات زیر را پاسخ می دهد.

بررسی مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری در قسمت شیردوشی

اگر بخواهیم مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری را برای فعالیت در این عرصه بیان کنیم، می توان در ابتدا به تجهیزات شیردوشی اشاره نمود. دستگاه های شیردوشی به دو صورت سیار و ثابت استفاده می شود. این دستگاه همچنین در مدل های شیردوش گوسفندی، گاوی، شیردوش الاغی، شتردوش و بزدوش ساخته می شوند. شیردوش های سیار با توجه به اینکه تجهیزات شیردوشی روی آنها نصب شده، می توانند به صورت یک دستگاه فشرده به راحتی در مکان های مختلف استفاده شوند. ظرفیت این شیردوش ها بین 20 تا 50 لیتر می باشد. همچنین در مورد این نوع از مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری باید گفت، به طور کلی تجهیزات شیردوشی از پمپ خلا، بیدون شیر، لاینر، پمپ تخلیه شیر، لوله های انتقال دهنده، جت رکاب، خرچنگی و... تشکیل می شوند. 


لیست تجهیزات دامپروری 

مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری در قسمت درمان و اصلاح سم

تجهیزات درمان و اصلاح سم، وسایلی هستند که از آنها برای سم چینی، کف تراشی و ضدعفونی کردن و سایر مقاصد پزشکی، استفاده می شوند. از جمله این تجهیزات می توان به سم چین ها، رنت های سم تراش، کفش تراش، کفش های درمانی برای حیوانات، اسپری های نرم و ضد عفونی کننده، باند، چسب و... اشاره نمود. مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری معمولا از برند های آلمان و یا پاکستان وارد می شوند. به عنوان مثال می توان به اسپری های نرم و ضد عفونی کننده سم مخصوص برای گاو، اسب و... اشاره نمود که از عفونت سم و ژل آلمانی استفاده می شود.

تجهیزات انتقال جنین و تلقیح

تلقیح یک نوع روش تولید مثل است که در نمونه مصنوعی آن، اسپرم از حیوان نر گرفته شده و در دستگاه تناسلی ماده تخلیه می شود. این روش جنین و تلقیح که باید توسط تکنیک های خاص خود انجام شود، با استفاده از یک سری وسایل و تجهیزات انجام می شود که این تجهیزات عبارتند از:

انواع سرنگ ها از جمله سرنگ های پایوت، غلاف های دوبل، روکش، پایوت های ذخیره برای اسپرم، سیدرهای گاو و گوسفند، خرک های مخصوص، اسفنج و هورمون، اسپکولوم ها و...
بخشی از مناسب ترین تجهیزات و لوازم دامپروری را تجهیزات انتقال جنین و تلقیح تشکیل می دهند که می توانند برای دام هایی که نمی توانند عمل جفت گیری را انجام دهند و یا به بیماری های واگیر دار مبتلا هستند، مورد استفاده قرار گیرد. 


تجهیزات نعلبندی 

تجهیزات دامپزشکی و پشم چین ها

بخش مهم دیگر تجهیزاتی که حتما در دامپروری ها استفاده می شود، لوازم و تجهیزات دامپزشکی هستند. این تجهیزات، وسایلی هستند که با کمک آنها می توان سلامت دام و حیوانات را بررسی کرده و مشکلات آنها را بهتر تشخیص دهیم. از جمله نمونه های این تجهیزات می توان به سرنگ های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، مدل های مختلف پنس های جراحی، سر سوزن های یکبار مصرف، تجهیزات جراحی، قیچی های جراحی، نخ ها و بخیه ها، سوند ادراری، دهان بازکن های کوچک و دام بزرگ و... اشاره نمود. برخی از مدل های این تجهیزات ساخت کشور ایران و برخی محصولاتی از کشور آلمان، پاکستان، کره ای، چینی و... می باشد. دسته دومی که در تیتر نیز به آن اشاره شد، دستگاه های پشم چین می باشد که می تواند از برند های معتبر آلمان، سوئیس، استرالیا و انگلستان ... باشد. این تجهیزات به صورت تیغه و شانه دستگاه پشم چینی ارائه می شوند.

ديگر تجهيزات دامپروری

از دیگر تجهیزات دامپروری همچنین می توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • جک های زایمان
  • انبر کشویی
  • سطل های شیردهی و شیردوش
  • شماره گوش های فلزی یا پلاستیکی
  • تجهیزات قطع شاخ از جمله انبر شاخ شکن یا سیم و کش آن
  • آبخوری های اتوماتیک از جنس پلاستیک یا فلز
  • قلاب گوساله کش
  • طناب زایمان
  • و ....
چند وسیله دیگر کاربردی نیز در صنایع دامپروری وجود دارند که از اهمیت خود برخوردار می باشند. این تجهیزات اعم از میکسر های دامداری، آسیاب ها و علوفه خردکن ها می باشند. میکسر های دامداری که وسیله ای برای همنواخت نمودن مواد غذایی مختلف دام از جمله جو، سبوس، کنجاله تخم پنبه و... استفاده می شود. آسیاب های دامداری برای خرد و تکه تکه کردن مواد مغذی مانند ذرت، جو، گندم و ... استفاده می شود. علوفه خرد کن ها نیز برای ریز ریز کردن علوفه خشک و تر استفاده می شود تا هضم غذا برای دام راحت تر شود.
شما می توانید برای اطلاع از قیمت روز گوسفنده زنده با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.


فروش لوازم دامداری 

برای خرید دام زنده می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. همچنین شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

زمان مناسب خرید دام زنده برای پرواربندی

خرید دام زنده برای پرواربندی

پرواربندی به مفهوم تغذیه و رشد دام های سبک و لاغر است که به منظور تولید محصولات گوشتی، پرورش داده می شوند اما مهمترین نکته در این نوع فعالیت ها، تعیین زمان مناسب برای خرید دام زنده برای پرواربندی است که باید از جهات مختلف بررسی شده و برطبق این عوامل زمان آن تعیین گردد. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد بهترین زمان خرید دام زنده اطلاعات بیشتری را بیان کنیم.

دامپروری

دامداری به مفهوم پرورش، مدیریت و مراقبت از حیوانات است که در آن خصوصیات و رفتارهای ژنتیکی حیوانات با هدف تامین نیاز و سودآوری توسعه می یابد. امروزه بخش مهمی از هر جامعه برای امرار معاش خود به دامداری ها وابسته هستند.
حیوانات محصولات غذایی متنوعی با ارزش غذایی بالا در اختیار ما قرار می دهند. بنابراین ، آنها به مراقبت و توجه زیادی نیاز دارند. حیوانات به منظور پاسخگویی به تقاضای زیاد مواد غذایی، به صورت تجاری پرورش می یابند. یکی از محصولات مهم این صنعت، محصولات لبنی از حیواناتی مانند گاو ، گاومیش ، بز ، منابع غنی پروتئین می باشد.
مهم ترین گروه محصولات دامداری ها که غذای غنی از مواد مغذی را برای ما تأمین می کنند، گوشت آنها است که از حیواناتی مانند گوسفند، گاو، مرغ و ... تامین می گردد.

انواع دام برای دامپروری

پروار بندی

پروار بندی به مفهوم تغذیه دام لاغر و سبک وزن است که باید در طول یک مدت مشخص به یک دام چاق تبدیل شود. سود دهی این شغل حاصل از فروش دام تامین می شود که بخشی از آن باید صرف هزینه های خوراک و نگهداری دام شود. پرواربندی می تواند شغلی پربازده و مناسب برای روستاییان و عشایر باشد که می توانند از تجربه خود برای پرورش دام استفاده کنند. اما این شغل سختی های خود را دارد که نیازمند دانش و علم و تجربیات مختلفی و نگهداری های بعضا شبانه از دام ها و نظارت بر سلامتی و تغذیه دام است.

پرواربندی گوسفند

زمان مناسب برای خرید دام زنده برای پرواربندی

زمان مناسب برای خرید بسته به قصد دامدار می تواند متفاوت باشد. نکته ای که باید در مورد این موضوع بیان کرد آن است که دامدارانی که قصد دارند تا جهت تولید گوشت و تولید محصولات دامپروری، دام هایی را تهیه کنند، لازم است حتما در زمان مناسب این کار را انجام دهند. به طور کلی بهترین زمان برای خرید دام زنده برای پرواربندی را می توان فصل تابستان دانست.
در مورد چرایی این زمان برای خرید دام زنده برای پرواربندی می توان گفت:

قیمت بره ها در تابستان به علت ازدیاد جمعیت و افزایش تقاضا، پایین تر از فصل های دیگر است.
با خرید دام زنده برای پرواربندی در این بازه زمانی، شما می توانید طی دو فصل، دوره پروار بندی را انجام دهید.
با خرید دام زنده برای پرواربندی در این زمان، در طول دوره پروار بندی استخوان بندی ها تکمیل می شود.

زمان مناسب برای خرید دام زنده برای پرواربندی

دام مناسب برای پرواربندی در چه زمانی باید تهیه شود؟

زمان خرید دام زنده برای پرواربندی می تواند از جهات مختلفی مورد بررسی قرار گیرد که دو مورد از آنها را می توان مهم ترین آن دانست. مورد اول زمانی است که خرید دام زنده برای پرواربندی در کمترین قیمت خود خریداری شود. همانطور که در قسمت قبل هم توضیح دادیم، فصل تابستان به علت وضعیت مناسب پرورش گوسفندان و بره ها می تواند از این جهت زمان مناسبی برای خرید تلقی شود.
مورد دیگر قصد دامپرور است. اگر هدف از پرورش گوسفندان، فروش شیر و فرآورده های آن می باشد، لازم است زمان خرید دام زنده برای پرواربندی در فصل شیردهی آنها انجام شود. همچنین در خرید این دام ها باید گفت تشکیل گله شیری می تواند از طریق خرید میش هایی با پستان های بزرگ بسیار مناسب تر باشد که مزیت دیگر آن، تولید بره های قوی است. همچنین در ادامه این مورد باید گفت اگر هدف از خرید، پوست این دام ها باشد، بهترین زمان فصل زایمان آنهاست و به طور کلی زمان مناسب برای خرید گوسفند نر یا قوچ، حداقل 2 ماه قبل از فصل جفتگیری می باشد. برای خرید بره زنده و استعلام از قیمت روز گوسفنده زنده می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. 

بهترین زمان تهیه دام برای پرواربندی

زمان مناسب و لازم در خرید دام گوسفند،بره، گاو و گوساله برای پرواربندی

برطبق تجربه می توان گفت زمان خرید دام زنده برای پرواربندی، زمانی است که دام در سن 12 تا 18 ماهگی باشد. غالبا دامداران، گوسفندان را در سن یکسالگی شان می خرند اما در این زمان به علت عدم تجربه زایمان، نمی توان مشخصات این دام ها را به خوبی تشخیص داد. ذکر این نکته نیز لازم است که زایمان میش ها در ایران معمولا در اوایل بهار یا اواخر زمستان است. 
با این حال همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره کردیم، بهترین زمان خرید دام برای دامدارانی که قصد پرواربندی و تولید گوشت و محصولات از این قبیل را دارند، در اوایل تابستان است که در این زمان خرید بره های شیری از نژاد گوشتی می تواند هم از نظر هزینه های پایین تر نسبت به دیگر زمان ها و هم از نظر آنکه سیستم استخوان بندی آن ها تکامل یافته است، مناسب باشد.

فصل مناسب برای پرواربندی

مکان‌ های بهتر و مناسب‌تر جهت خرید دام زنده برای پرواربندی

در مورد مکان های عرضه دام جهت خرید دام زنده برای پرواربندی می توان گفت بهترین امکان خرید از روستاها و مراکز فروش تایید شده از سوی دامپزشکی می باشد. در این اماکن می توانید بیشترین تعداد بره و گوسفندهایی که مدنظرتان است را از نژاد های مختلف انتخاب و تهیه نمایید. 
در انتها باید گفت بهترین نوع دام برای پرورش دام ها نژاد های گوشتی هستند که هر سال در دو دوره زمانی فروش آنها انجام می شود. هزینه های پرواربندی می تواند شامل هزینه های متخلفی شود اما نیمی از این هزینه باید صرف خرید بره های مناسب گردد تا هزینه های رشد و پرورش دام ها به درستی صرف شده و هدر نرود.
شما می توانید برای خرید گوسفند زنده با مشاوران ما تماس بگیرید و همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

قسمت های مختلف گوشت گوسفندی

قسمت های گوشت گوسفندی شامل بخش های مختلفی است که هر کدام حجم های مختلفی از گوشت، چربی و استخوان دارند. قسمت های گوشت گوسفندی را می توان به دو بخش بالا، پایین و قسمت های جانبی تقسیم بندی نمود که شامل قسمت هایی از جمله گردن، دنده، راسته، سینه، ران، ماهیچه، شکمبه، سیراب، شش، طحال و زبان گوسفندی می بشاد. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی بخش های مختلفی از گوشت گوسفندی بپردازیم.

معرفی قسمت های گوشت گوسفندی

گوشت گوسفندی و یا گوشت بره، گوشتی است که امروزه تقاضای بسیاری در بین محصولات گوشی دارد و از گوسفندان پرورش یافته در دامداری های معتبر تهیه می شود. این محصولات که شامل استخوان ها و چربی ها می شود، دارای نسبت به گوشت گاو و گوساله طبع گرمتری دارند.
به طور کلی می توان گفت یک گوسفند در طول زندگی خود دارای سه نوع گوشت است. گوشتی که در سن زیر 1 سال یا 12 ماه از گوسفند عرضه می شود، به عنوان گوشت بره شناخته می شود. گوشتی که از گوسفند در سال دوم آن تهیه می شود، گوشت هاگت و در سنین بالاتر به عنوان گوشت گوسفند شناخته می شود. 
این نوع گوشت ها امروزه از محبوب ترین خوراک ها به خصوص در فرهنگ غذایی آسیای جنوبی به شمار می آید. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد قسمت های گوشت گوسفندی مطالب بیشتری را بیان کنیم.

                                                                                          

گوشت گردن و پاچه

گوشت گردن را می توان از جمله بهترین بخش های گوشت گوسفند دانست که در انواع مختلفی از خورشت ها، آبگوشت، سوپ و یا کتلت ها استفاده شده و به تکه های کوچکتری خرد می شود. بهترین قسمت های این گوشت را می توان بخش هایی دانست که به صورت یک تکه تک رنگ با لایه ای چربی روی آن قرار داشته باشد.
گوشت گردن به عنوان یکی از قسمت های گوشت گوسفندی چون با تحرک بالایی همراه بوده است، از کیفیت خوبی برخوردار است. گوشت گردن سرشار از آهن می باشد و می تواند منبع بسیار خوبی برای امگا 3 و پروتئین ها باشد. اگر قصد دارید تا این قسمت های گوشت گوسفندی را پخت کنید، پیشنهاد می شود تا چربی های اضافی را جدا کرده و گوشت گردن را به قسمت های کوچکتر برش بزنید.
همچنین در مورد پاچه می توان گفت این قسمت از جمله معروف ترین بخش های گوسفند است که دارای مقادیر زیادی ژلاتین و اسید های چرب اشباع می باشد و می تواند خاصیت های بسیاری را برای بدن داشته باشد.


گوشت گردن و پاچه گوسفندی

گوشت دنده و راسته

گوشت دنده از خوشمزه ترین بخش های گوشت گوسفندی است که پرچرب و بسیار خوشمزه می باشد. همانطور که می دانید، از گوشت دنده گوسفند برای پخت شیشلیک یا کباب دنده معروف استفاده می شود.
بخش دیگر راسته گوسفندی از دیگر قسمت های گوشت گوسفندی است که معمولا چربی آن کمتر بوده و در نزدیکی ستون فقرات گوسفند قرار دارد. میزان حجم این نوع گوشت در هر گوسفند به طور میانگین 3 کیلو گوشت است و از آن می توان برای پخت انواع مختلفی از کباب ها و سایر غذا ها استفاده کرد. گوشت این قسمت می تواند برای افرادی که در قسمت ستون فقرات خود دچار ضعف هستند، مفید باشد.
جالب است بدانید که کباب برگ از راسته گوسفندی به عنوان بخشی از قسمت های گوشت گوسفندی تهیه می شود که این بخش مربوط به عضو کم تحرک گوسفند است.

گوشت دنده و راسته گوسفندی

گوشت فیله، سینه و ماهیچه از قسمت های گوشت گوسفندی

فیله و گوشت سینه گوسفندی از دیگر قسمت های گوشت گوسفندی است. گوشت فیله شامل گوشت ناحیه های پشت کمر، قسمت زیر راسته و پشت جگر سفید می باشد که نسبت به گوشت راسته نرم تر و صاف تر است. این گوشت می تواند در غذاهایی همچون چنجه و کباب چنجه به کار برده شود.
گوشت سینه و سرسینه در قسمت زیرین گوسفند قرار دارد که می توان آن را از دنده ها جدا کرده و با سبزیجات معطر برای پخت کباب های لذیذ و انواع دیگری از غذاها استفاده نمود. این قسمت باید به آرامی پخته شود و می توان قسمت چربی آن را جدا کرد.
همچنین گوشت ماهیچه گوشتی بدون چربی و از بهترین قسمت های گوشت گوسفندی است که بافت نرمی دارد و می توان از آن برای پخت غذاهایی از جمله باقالی پلو به همراه ماهیچه استفاده نمود.

گوشت فیله، سینه و ماهیچه از قسمت های گوشت گوسفندی

قلوه گاه، ران و پاچه

قلوه گاه یا کلیه، که دارای طبع سردی و خشکی است، بخشی از گوشت گوسفندی است که هضم آن سخت تر بوده و بهترین نوع آن برای گوسفندانی است که جوان هستند و تازه بوده باشند. از چرخ کرده این قسمت از گوشت گوسفندی برای تهیه کباب کوبیده استفاده می گردد.
ران گوسفندی که در انتهای لاشه گوسفند قرار دارد، از قسمت های خوش گوشت گوسفند است که می تواند در تهیه کباب حسینی همراه با فلفل سبز، پیاز و ... مزه بسیار خوبی برای غذای شما به ارمغان بیاورد. 

قلوه گاه و ران گوسفندی

محصولات جانبی گوسفندی

بخش دیگری از گوشت گوسفندی تحت عنوان محصولات جانبی شناخته می شوند که این قسمت ها را می توان تحت دو قسمت زبان گوسفندی و سیراب شیردان تقسیم بندی نمود. زبان گوسفند که یک عضله فعال بوده است، طعم بسیار خوبی دارد و دارای خواص گوناگونی از جمله سرشار از پتاسیم و سدیم بودن، تقویت سیستم ایمنی و ... است. 
همچنین سیرابی بخش دیگری از محصولات جانبی گوسفند است که بخشی از معده حیوان بوده و از جمله خوراک های محبوب در ایران به شمار می آید. این قسمت به دلیل بوی نامطبوع باید به صورت کامل شسته شده و در هنگام پخت با ادويه های گوناگون پخت گردد تا بوی آن حذف گردد. این قسمت نسبت به گوشت قرمز گوسفند، کلسترول بالایی ندارد و کم کالری تر است.
شما برای خرید گوسفنده زنده می توانید با مشاوران ما تماس تماس بگیرید. همچنین شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات مربوط به گوشت گوسفندی بازدید نمایید:

تعداد زایمان گوسفندان در طول سال

تعداد زایمان گوسفندان مسئله ‌ای است که در پرورش گوسفندان امری مهم و حیاتی می‌ باشد. تعداد زایمان گوسفندان نقش مستقیم بر افزایش سرمایه و رشد گله برای فرد سرمایه دار را دارا می باشد. تعداد این زایمان به عوامل مختلفی بستگی داشته که در این مقاله به شرح عوامل خواهیم پرداخت. این افزایش سرمایه نقشی بر افزایش محصول و سوددهی بیشتر نیز دارد. بارداری با شروع فصل جفت گیری آغاز و با طی دوره بارداری و زایمان تمام می ‌شود. بارداری در گوسفندان ممکن است بطور جفت گیری مصنوعی و یا با لقاح مصنوعی نیز صورت گیرد. همچنین برنامه های مدیریتی خاص نیز امکان تغییر تعداد زایمان گوسفندان در سال را فراهم می کند که بتوان بیشتر از یکبار در سال به زایش رسید. در این مقاله به اشاره مختصری به این برنامه ها و عوامل پرداخته ایم.

عواملی کلیدی هستند که با رعایت آنها در دوران بارداری شانس زنده ماندن بره افزایش می یابد، این عوامل عبارتند از:

تغذیه میش که در تمام مراحل بارداری مهم و موثر است. اندازه بستر و توجه به دوران حاملگی اطلاعات لازم را برای مراقبت ها به گله دار می دهد و واکسیناسیون

تاثیر تغذیه بر باروری و تعداد زایمان گوسفندان

تغذیه از راه تاثیر مواد مغذی بر عملکرد فیزیولوژیکی و با نقش مستقیم بر هورمون ها و گیرنده های سلولی بر تعداد زایمان گوسفندان نقش مهمی دارد. با توجه به نقش مستقیم تغذیه بر میش ها برای بارداری باید آنها را قبل از پرورش در شرایط مناسب و مطلوبی نگه داشت. نقش دیگر مواد مغذی برای گله تاثیر بر رشد جنین، اندازه آن، قدرت آن در زنده ماندن و برای گوسفند مادر میزان تخمک گذاری است. تغذیه مناسب و سالم در طی بارداری گوسفند را برای بارداری در سال های بعد آماده می کند و اینگونه بر تعداد زایمان گوسفندان اثر می گذارد.
بهتر است در ابتدای فروردین ماه، ماده هایی که در شش ماه گذشته زایمان نداشته اند توسط تکنسین سونوگرافی شده و بعد از مشاهده عدم بارداری باید از گله حذف شوند و علاوه بر کاهش هزینه مراقبت و نگهداری شانس بارداری بقیه گله را نیز افزایش دهند.

تاثیر تغذیه بر باروری و تعداد زایمان گوسفندان

تعداد زایمان گوسفندان

در حالت کلی و عادی تعداد زایمان گوسفندان در سال یک بار اتفاق می افتد. فصل جفت گیری در گوسفندان از اواخر تابستان آغاز و تا اوایل فصل پاییز با کوتاه شدن روزها ادامه خواهد داشت. دوره بارداری گوسفندان معمولا 5 ماه یعنی 150 روز است که پس از طی این دوره از آغاز فصل جفت گیری زایش انجام می شود که عملا به فصل بهار می رسد. این روز با زایمان های موفق برای گله دار بسیار خوب است زیرا به سرمایه و سود دهی بیشتر دست پیدا می کند که این منظور بدون تلاش و مراقبت و هزینه ممکن نیست.
آخرین مطالب تکمیلی سایت قیمت روز گوسفند زنده را در این بخش دنبال نمایید

عوامل موثر بر باروری میش ها

در این بخش به بررسی عوامل موثر بر باروری میش ها و تعداد زایمان گوسفندان پرداختیم که بطور موردی به عوامل زیر دست یافتیم:

به لحاظ وزن میش هایی با وزن مناسب از دو حالت خیلی چاق و خیلی لاغر بارورتر هستند.
استفاده از فسیل خوراکی به عنوان تغذیه موثر برای بارداری بسیار مهم است.
توجه به فصل جفت گیری مهمترین اثر مثبت را بر این امر دارا می باشد و باعث می شود تعداد زایمان گوسفندان در طی سال بیشتر شود.
تهیه مرتع و خوراک خوب در سه هفته قبل از جفت گیری به منظور ممانعت از چاقی برای باروری بهتر از دیگر عوامل می باشد.
طمینان از وجود سطح مطلوبی از ویتامین A و E که علاوه بر جذب سالانه بهتر است با مکمل در چهار هفته قبل از جفت گیری نیز باز تامین شود.

عوامل موثر بر باروری میش ها

راه های تشخیص بارداری گوسفندان

پرورش دهندگان گوسفندان از روش های مختلف اعم از سنتی و علمی و پیشرفته برای تشخیص بارداری گوسفندان استفاده می کنند. سونوگرافی راحتترین روش برای تشخیص بارداری گوسفندان است. از روش های دیگر برای تشخیص این امر، روش دستی معاینه با دستگاه رکتوم، رادیوگرافی، لاپاراتومی دیواره شکمی در چهار هفتگی، روش تیسینگ، اندازه گیری برخی هورمون ها مانند پروژسترون بعد از 20 روز از احتمال بارداری، استفاده از قوچ وازکتومی، عدم فحلی مجدد. عدم بازگشت به فحلی طی 17 روز بعد از قوچ اندازی گله بهترین و ارزانترین روش برای تشخیص بارداری است. برای خرید دام زنده و استعلام از قیمت روز گوسفنده زنده می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. 

راه های افزایش تعداد زایمان گوسفندان

تشخیص بارداری به موقع موجب بهره وری بیشتر و بهتر از گله می شود. این امر سوددهی بیشتر در تمام بخش های دامداری را افزایش می دهد. با توجه به دوران بارداری گوسفند و بز تعداد بارداری گوسفندان در طی سال تنها یک بار اتفاق می افتد. امکان بارداری بیش از یک بار در سال بسیار کم است مگر در شرایط مراقبت خاص به لحاظ کیفیت تغذیه ای. با این حال اکنون روش هایی است که در آن تعداد زایمان در گوسفندان را به بیش از یکبار در سال افزایش می دهد. به لحاظ افزایش سوددهی روش های مدیریتی را بکار می گیرند تا تعداد زایمان گوسفندان را به 1.5 بار در سال افزایش دهند که به این برنامه روش سه زایش در دو سال می گویند. اجرای این روش خود دارای حالت های مختلفی است.
برنامه سه زایش در 2 سال با زمان ثابت: برنامه ریزی به گونه ای است که هر 7 یا 8 ماه یکبار میش ها تحت جفت گیری قرار بگیرند و هر هشت ماه یکبار نیز زایمان کنند.
برنامه سه زایش با روش ASRI: در این روش کمترین میزان مصرف هورمون را خواهیم داشت که هدف 1.5 بار زایمان در دو سال است. طی این برنامه تمامی ماده ها در فصل تولید مثل یک بار باردار می شوند و آنهایی که نشوند از شهریور تا بهمن فرصت بارداری دارند و سری قبل ک در بهار باردار شدند دوباره از آذر تا بهمن می توانند مجدد باردار شوند.

راه های افزایش تعداد زایمان گوسفندان

تفاوت های قوچ ها با گوسفندان در چیست؟

  به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سلام نو: تمام مخلوقات خدا در انواع مختلف نژادها، رنگ ها، جنسیت ها و ... آفریده شده اند. همانطور که انسان ها در...