۱۳۹۸ آذر ۶, چهارشنبه

شناخت عوامل ضد تغذیه ای در خوراک دام

عوامل ضد تغذیه ای (ANFs)، همچنین به عنوان مواد مغذی، مواد ثانویه یا متابولیت های ثانویه گیاه شناخته می شوند، ترکیباتی هستند که ممکن است توسط خودشان یا از طریق محصولات متابولیکی مورد استفاده قرار گیرند. در صورت استفاده، این خوراک می تواند بر سلامتی و تولید حیوانات تأثیر می گذارند.عوامل ضد تغذیه ای ممکن است اثرات سوء متعددی داشته باشد: کاهش مواد مغذی، هضم پذیری، جذب مواد مغذی و غیره. سطح پایین عوامل ضد تغذیه ای در هر نوع خوراک دام توصیه می شود و مقادیر بالای این عوامل ممنوع است.

مشکلات شناسایی شده

اصلی ترین چالش ها در تولید حیوانات به ویژه برای نشخوارکنندگان: کاهش هزینه های خوراک، بهبود کیفیت محصولات و افزایش تولید است. برای دستیابی به این هدف، کشاورزان ترغیب می شوند از استفاده از خوراک غیر متعارف سوء استفاده کنند، شاخ و برگ و بوته ها را مرور کنند. با این حال، مشکل تغذیه چنین مواد این واقعیت است که آنها حاوی عوامل ضد تغذیه ای مختلف با غلظت های مختلف هستند که باعث ایجاد اثرات مضر برای حیوانات می شود.
چرا مواد خوراکی گیاهان حاوی عوامل ضد تغذیه ای هستند؟

عوامل ضد تغذیه ای به عنوان مکانیسم دفاعی در گیاهان عمل می کند. گیاهان همچنین از عوامل ضد تغذیه ای گیاه برای تعامل گیاه با گیاهان، برای نبرد با دشمنان خود و تعامل با محیط بیرونی تولید و استفاده می کنند. گیاهان به عنوان سموم دفع آفات از مواد مغذی استفاده می کنند و از خود در برابر باکتری ها، پرندگان و سایر حشرات محافظت می کنند. فقط برای استناد به برخی از مثالها: طعم تلخ، رنگهای غیر جذاب، سمی، بوی بد و سرکوب کننده های ایمنی می توان اشاره کرد.
اثرات مضر و سودمند آنتی مغذی ها

عوامل ضد تغذیه ای می توانند اثرات غیرقابل پیش بینی بر روی حیوانات داشته باشند. چنین تأثیراتی می تواند مثبت باشد:
بار انگل را کاهش دهید

کاهش پروتئین در شکمبه

انتشار متان را کاهش دهید

نفخ در حیوانات را کاهش دهید

یا منفی:
کاهش خوراک

تبدیل خوراک پایین

به پروتئین و سایر مواد مغذی مهم مورد نیاز حیوانات موجود در خوراک متصل می شوند
همچنین ممکن است در برخی موارد باعث مرگ شود.

بسته به میزان غلظت مواد مغذی موجود در یک خوراک خاص. آنها در استفاده از مواد مغذی رژیم غذایی به روش های مختلف دخالت می کنند، از جمله:
ترکیب آن ها، هضم مواد مغذی را کاهش می دهد.

به دستگاه گوارش حیوان آسیب می رساند.

بازده هضم را کاهش دهد

می تواند باعث رشد در حیوانات و راندمان خوراک شود.

سلامت و عملکرد حیوانات را تحت تأثیر قرار دهید.
شایع ترین عوامل ضد تغذیه ای در مواد غذایی گیاهی است

فاكتورهاي ضد تغذيه كننده مخرب زير كه اغلب از طريق تجزيه آزمايشگاهي در مورد خوراک دام و علوفه مورد استفاده در تغذیه دام مورد آزمایش قرار می گیرند. با این حال ، این لیست بسته به علاقه فرد ممکن است بی پایان باشد زیرا در بسیاری از کشورها ایمنی خوراک مورد نظر است.

عوامل ضد تغذیه ای رایج در خوراک دام و علوفه ها 

این مواد عبارتند از:
ساپونین ها

تانن ها

مهار کننده های پروتئین

آلکالوئیدها

اسیدهای آمینه غیر پروتئین (میموزین)

لکتین ها (فیتوهاماگلوتینین)

مهار کننده های تریپسین
اسید فیتیک

اگزالات

مهار کننده های آمیلاز

گلیکوزیدهای سیانوژنیک

آفلاتوکسین ها و گوسیپول.

روش های مقابله و کاهش عوامل ضد تغذیه ای در خوراک دام

استفاده از تکنیک های مناسب یا فرآیندهای مؤثر یا ترکیبی از تکنیک ها می تواند به کاهش یا از بین بردن اثرات جانبی عوامل ضد تغذیه ای کمک کند. تکنیک های معمول و ارزان با هدف خنثی سازی یا کاهش عوامل ضد تغذیه ای موجود در مواد غذایی عبارتند از:
استفاده از پلی اتیل گلیکول (PEG)، خشک کردن مواد خوراکی، استفاده از خاکستر چوب، روش تخمیر حالت جامد و استفاده از ذغال فعال (Biochar)، و غیره اما هر تکنیک عواقب یا پیامدهای خاص خود را از قبیل هزینه، نیروی کار و اثرات آن بر مواد مغذی مهم موجود در خوراک مورد نیاز حیوانات در خوراک را دارد.
درک بهتر و مدیریت بهتر عوامل ضد تغذیه ای لازم است تا کشاورزان بتوانند ضمن افزایش فواید آن ها و در نتیجه امکان استفاده از مخازن وسیع از خوراک دام، از تکنیک های مناسب تری برای کاهش اثرات مضر عناصر مغذی استفاده کنند.



برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحات زیر مراجعه نمایید : 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تفاوت های قوچ ها با گوسفندان در چیست؟

  به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سلام نو: تمام مخلوقات خدا در انواع مختلف نژادها، رنگ ها، جنسیت ها و ... آفریده شده اند. همانطور که انسان ها در...