۱۳۹۸ آذر ۲۸, پنجشنبه

آشنایی با خواص و مضرات مصرف روغن دنبه

همه چیز هایی که باید در مورد روغن دنبه بدانید

روغن دنبه به یکی از روغن‌های طبیعی گفته می‌شود که از چربی گوسفند که در دم حیوان قرار دارد، ساخته می‌شود. روغن دنبه خواص و مضراتی دارد که در طب سنتی از آن بسیار یاد شده؛ استفاده از روغن دنبه با توجه به صحبت‌های ضدونقیضی که درباره آن وجود دارد، باید با احتیاط انجام شود. مصرف کردن روغن دنبه برای افرادی که تحرک فیزیکی کمی دارند، توصیه نمی‌شود. همچنین، استفاده از این روغن برای بیماران قلبی و سالمندان و افراد مبتلا به دیابت و چربی خون نیز اکیداً ممنوع است. 

خواص روغن دنبه 

مصرف روغن دنبه و استفاده از آن در پخت‌وپز، باعث کاهش کلسترول بد خون و بالارفتن سطح کلسترول خوب می‌شود. با وجود این باید توجه داشت که روغن دنبه به علت دارابودن مقادیر زیادی از اسیدهای چرب اشباع‌شده، در صورتیکه در مصرف آن افراط شود ممکن است عوارضی برای بیماران قلبی و افراد مبتلا به کلسترول بالا ایجاد کند. جالب است که در طب سنتی از روغن دنبه به عنوان مکملی برای تناسب اندام استفاده می‌شود. خواص روغن دنبه نسبت به ضرر های آن بیشتر می باشد.

مضرات استفاده از روغن دنبه 

استفاده از روغن دنبه به دفعات و حجم زیاد برای بیماران قلبی و عروقی به هیچ عنوان مناسب نیست. اگر مبتلا به این بیماری‌ها هستید و قصد خرید دام زنده دارید، گرفتن روغن دنبه را فراموش کنید! 

این ماده خوراکی با داشتن اسیدهای چرب اشباع‌شده باعث سفت شدن دیواره رگ‌ها و بروز حملات قلبی می‌شود. همچنین، روغن دنبه برای افراد مبتلا به اضافه وزن، کلسترول بالا و افراد کم تحرک مناسب نیست؛ هرچند در کل، افراط در مصرف روغن دنبه باعث بروز آسیب‌های ناشی از بالا رفتن چربی در بدن می‌شود. عوارض روغن دنبه نسبت به روغن های صنعتی کمتر می باشد.

همه چیز هایی که باید درباره ی بیماری تب دره ریفت بدانید

همه ما در مورد تب مالت چیزهایی شنیده‌ایم. تب مالت یکی از بیماری‌های مشترک انسان و دام است که می‌تواند بسیار خطرناک و مرگبار باشد. دوره نهفتگی این بیماری ممکن است تا چندین ماه نیز طول بکشد. در مواردی که قصد خرید گوسفند زنده دارید، ملاک خرید را رقم پائینِ قیمت گوسفنده زنده در نظر نگیرید؛ چرا که ممکن است گوسفند مورد نظر (!) در دوران نهفتگی بیماری باشد. در چنین مواردی مراکز خرید دام زنده قیمت پائین‌تری برای آن در نظر می‌گیرند. 
هیچوقت برای خرید گوسفند زنده، فریب قیمت پائین را نخورید. قیمت گوسفند زنده رقم مشخصی دارد که بنا به وزن و سلامت گوسفند تعیین شده است. قیمت گوسفند زنده را همچنین از قبل استعلام کنید که در هنگام مراجعه به مراکز خرید دام زنده، مشمول ضرر و زیان نشوید. در مواردی نیز بهتر است به جای فکر کردن در مورد قیمت گوسفند زنده، به راحتی به فروشگا‌ه‌های پروتئینی معتبر مراجعه کنید و دردسرهای خود را کم کنید! 

عامل بیماری، روش انتقال بیماری تب دره ریفت 

عامل تب دره ریفت، یک ویروس از جنس فلبوویروس است. انتقال این ویروس به راه‌های مختلفی صورت می‌گیرد. رایج‌ترین و بیشترین روش انتقال ویروس عامل تب دره ریفت، گزش پشه آلوده به این ویروس و سایر بندپایان گزنده است. بنابراین، مراقبت باشید هنگام مراجعه به مراکز خرید دام زنده، باشگاه‌های اسب‌سواری و طویله‌ها، پوشش مناسبی داشته باشید تا از گزش پشه‌های آن منطقه در امان باشید. 

دیگر روش انتقال بیماری تب دره ریفت از دام به انسان، تماس پوست خراشیده شده با خون، مایعات و ترشحات بدن و سایر اندام‌های حیوان آلوده است. این اتفاقاً مخصوصاً برای قصاب‌ها و کسانی که در کشتارگاه‌ دام کار می‌کنند، بسیار اتفاق می‌افتد. سعی کنید تا حد امکان در برخورد با دام‌ها، خراشیدگی‌ها و آسیب‌دیدگی‌های پوست و بدن خود را بپوشانید. 

مصرف شیر آلوده به ویروس نیز روش انتقال دیگری است. نوشیدن شیری که قبل از مصرف نجوشیده و پاستوریزه نشده باشد، یکی از قطعی‌ترین راه‌های انتقال ویروس به انسان است. همچنین، استنشاق هوایی که آلوده به ویروس باشد، نیز ممکن است باعث انتقال این ویروس به بدن انسان شود. تا کنون گزارشی مبنی بر انتقال ویروس از انسان به انسان مشاهده نشده است. 

درمان بیماری تب دره ریفت 

گفتیم که موارد مبتلا شدن انسان به بیماری تب دره ریفت بسیار خفیف و کوتاه‌مدت هستند. از این رو، هیچ درمان خاصی برای این بیماری تهیه نشده است. در صورت حاد بودن شرایط بیمار، گسترش و پیشرفت بیماری، درمان‌های صورت گرفته به منظور به انجام رساندن درمان‌های حمایتی هستند. البته همه‌گیری بیماری ممکن است تبعات نامطلوبی در پی داشته باشد. به عنوان مثال در سال ۱۹۷۷ میلادی، همه‌گیری بیماری تب دره ریفت در مصر منجر به مبتلا شدن ۲۰۰ هزار نفر به آن و مرگ ۶۰۰ نفر شد.


برای افزایش بهروری در طیور زنده باید به چه نکاتی توجه کنیم


دستیابی به یک تولید خوب در پرورش طیور زنده 

برای دستیابی به موفقیت و سودآوری فوق العاده در تولید مرغ زنده، عوامل کلیدی وجود دارد که باید به درستی مدیریت شوند. شما باید باور کنید پرندگان جاندارا زنده هستند، آن ها برای زنده ماندن، رشد خوب، زندگی سالم، تولید مثل و احیای محصول مورد نظر خود نیز به ضروریات اساسی زندگی احتیاج دارند. قطعاً، هنگامی که میزان تولید به میزان قابل توجهی بالا باشد، سود حداکثر می شود، اما هنگامی که شما به نیاز مرغ های خود متمایل شوید، آن ها برعکس شما را نشان می دهند که بازده کم است. 

مهم ترین عواملی که تاثیر مستقیم بر بازده تولید مرغ دارد :

شرایط تغذیه خوب
هوا
نور
درجه حرارت
بهداشت و راه اندازی مجدد
اطلاعات با کیفیت در مورد معیارها

برای اینکه پرندگان شما به درستی بهره‌ وری بالایی از خود نشان دهند، باید یک عادت تغذیه مناسب طیور را حفظ کنید، شما پرندگان خود را سیر نمی کنید و انتظار دارید بازده بالایی داشته باشید. اگر به تغذیه پرندگان خود توجه نکنید امکان اینکه بازده شما در پرورش پایین بیاید هست مخصوصا افرادی که در تولید مرغ هستند باید حتما به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

پرندگان به عنوان موجودات زنده معمولاً به هوای تازه و دمای مناسب احتیاج دارند. هرگز سعی نکنید مقدار هوای تازه جوجه ها را کاهش دهید، به عنوان مثال ممکن است هوا سرد باشد و شما می خواهید درجه حرارت مرغداری را افزایش دهید. تا حد امکان سعی کنید بدون اینکه مانع از جریان هوا شود روش تهیه گرما را تغییر دهید. 

نور برای جوجه ها بسیار توصیه می شود. در خانه طیور نباید تاریکی و سایه باشد زیرا پرندگان نمی توانند بخورند و بنوشند و این به تنهایی نتیجه بسیار بدی خواهد داشت و باعث کاهش بهره وری می شود.

برای دستیابی به موفقیت در نگهداری طیور، باید یک درجه حرارت متوسط حفظ شود. افزایش و پایین آمدن دما تأثیرات مضر بسیاری بر جوجه ها به ویژه جوجه های جوان دارد.

پرندگان شما برای رشد خوب و سالم به محیطی تمیز و بهداشتی احتیاج دارند.

 برای بدست آوردن دقیق این اطلاعات با متخصصان این حوزه، مشورت کنند و راهنمایی بخواهند تا بتوانند بهترین نتیجه را دریافت کنند. یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید، بازدید مرتب از پرندگان خود است، این کار می تواند به موقع از بروز هرگونه خطر قریب الوقوع جلوگیری کند.

روش های مدیریت تغذیه خوب در مرغ

روشهای تغذیه خوبی وجود دارد که کشاورزان از آن ها استفاده نمی کنند، فکر می کنند ضروری نیست، در حالی که بعضی مواقع آنها را ندانسته انجام می دهند یا از آنها غفلت می کنند با مشکلاتی از قبیل کاهش وزن، شیوع بیماری، رشد ضعیف و غیره مواجه می شوند. یکی از مهم ترین نکاتی که باید در پرورش طیور زنده به آن توجه کرد تغذیه مناسب می باشد که خود ان نیز، شیوه های تغذیه مختلفی دارد که می توان به : 

گروه بندی
آب و هوا
ضایعات خوراک
نظارت بر خوردها و کیفیت علوفه
مواد افزودنی
نظارت بر سلامت و بیماری

و... اشاره کرد.

پرندگان در سنین، وزن ها و سطح تولید مشابه را در کنار هم قرار دهید تا جیره های خاص تر طبقه بندی شوند.
پرندگان از نژادهای مختلف، سن و سطح تولید را کنار هم قرار ندهید، مثلاً قرار دادن جوجه های گوشتی در کنار جوجه های یک روزه و جوجه های 2 هفته ای در کنار هم، کاملاً اشتباه است زیرا جوجه های مسن تر جوان ها را سرکوب می کنند و اگر ادامه یابد، در آخر قطعاً نتیجه بدی خواهید گرفت.
هر کشاورز خوب باید از آب و هوا، به طور خاص، دمای خانه مرغ خود آگاه باشد. اگر خانه مرغ های شما خیلی سرد یا گرم باشد، پرندگان شما به آن اثر پاسخ خواهند داد.
هر كشاورزی كه می خواهد سود کسب كند، باید از نظر اقتصادی تامین باشد. شما باید تا حد امکان سعی کنید از هدر رفتن خوراک جلوگیری کنید، زیرا این امر می تواند هزینه تولید طیور را افزایش می دهد.
کشاورزان باید تلاش کنند از خوراک های باکیفیت در تغذیه پرندگان استفاده کنند، این امر به پرندگان امکان می دهد به سطح بهینه تولید برسند.
نمونه هایی از مواد افزودنی خوراک؛ پروبیوتیک ها، فیتوژنیک ها و هورمون هایی مانند استروئیدها که باعث تقویت و بهبود عملکرد تولید و میزان رشد می شوند.
سلامت پرندگان باید به درستی کنترل شود زیرا پرندگان بیمار مولد نیستند و به مصرف خوراک خود ادامه می دهند.
شیوه تغذیه مناسب برای هر کشاورز که می خواهد آن را در تولید مرغ زنده تولید کند بسیار مهم است. شما نمی توانید آنچه را که ندارید ارائه دهید! تغذیه خوب به پرندگان سالم و بزرگی می بخشد!


تفاوت های قوچ ها با گوسفندان در چیست؟

  به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سلام نو: تمام مخلوقات خدا در انواع مختلف نژادها، رنگ ها، جنسیت ها و ... آفریده شده اند. همانطور که انسان ها در...