۱۳۹۸ آذر ۲۸, پنجشنبه

همه چیز هایی که باید درباره ی بیماری تب دره ریفت بدانید

همه ما در مورد تب مالت چیزهایی شنیده‌ایم. تب مالت یکی از بیماری‌های مشترک انسان و دام است که می‌تواند بسیار خطرناک و مرگبار باشد. دوره نهفتگی این بیماری ممکن است تا چندین ماه نیز طول بکشد. در مواردی که قصد خرید گوسفند زنده دارید، ملاک خرید را رقم پائینِ قیمت گوسفنده زنده در نظر نگیرید؛ چرا که ممکن است گوسفند مورد نظر (!) در دوران نهفتگی بیماری باشد. در چنین مواردی مراکز خرید دام زنده قیمت پائین‌تری برای آن در نظر می‌گیرند. 
هیچوقت برای خرید گوسفند زنده، فریب قیمت پائین را نخورید. قیمت گوسفند زنده رقم مشخصی دارد که بنا به وزن و سلامت گوسفند تعیین شده است. قیمت گوسفند زنده را همچنین از قبل استعلام کنید که در هنگام مراجعه به مراکز خرید دام زنده، مشمول ضرر و زیان نشوید. در مواردی نیز بهتر است به جای فکر کردن در مورد قیمت گوسفند زنده، به راحتی به فروشگا‌ه‌های پروتئینی معتبر مراجعه کنید و دردسرهای خود را کم کنید! 

عامل بیماری، روش انتقال بیماری تب دره ریفت 

عامل تب دره ریفت، یک ویروس از جنس فلبوویروس است. انتقال این ویروس به راه‌های مختلفی صورت می‌گیرد. رایج‌ترین و بیشترین روش انتقال ویروس عامل تب دره ریفت، گزش پشه آلوده به این ویروس و سایر بندپایان گزنده است. بنابراین، مراقبت باشید هنگام مراجعه به مراکز خرید دام زنده، باشگاه‌های اسب‌سواری و طویله‌ها، پوشش مناسبی داشته باشید تا از گزش پشه‌های آن منطقه در امان باشید. 

دیگر روش انتقال بیماری تب دره ریفت از دام به انسان، تماس پوست خراشیده شده با خون، مایعات و ترشحات بدن و سایر اندام‌های حیوان آلوده است. این اتفاقاً مخصوصاً برای قصاب‌ها و کسانی که در کشتارگاه‌ دام کار می‌کنند، بسیار اتفاق می‌افتد. سعی کنید تا حد امکان در برخورد با دام‌ها، خراشیدگی‌ها و آسیب‌دیدگی‌های پوست و بدن خود را بپوشانید. 

مصرف شیر آلوده به ویروس نیز روش انتقال دیگری است. نوشیدن شیری که قبل از مصرف نجوشیده و پاستوریزه نشده باشد، یکی از قطعی‌ترین راه‌های انتقال ویروس به انسان است. همچنین، استنشاق هوایی که آلوده به ویروس باشد، نیز ممکن است باعث انتقال این ویروس به بدن انسان شود. تا کنون گزارشی مبنی بر انتقال ویروس از انسان به انسان مشاهده نشده است. 

درمان بیماری تب دره ریفت 

گفتیم که موارد مبتلا شدن انسان به بیماری تب دره ریفت بسیار خفیف و کوتاه‌مدت هستند. از این رو، هیچ درمان خاصی برای این بیماری تهیه نشده است. در صورت حاد بودن شرایط بیمار، گسترش و پیشرفت بیماری، درمان‌های صورت گرفته به منظور به انجام رساندن درمان‌های حمایتی هستند. البته همه‌گیری بیماری ممکن است تبعات نامطلوبی در پی داشته باشد. به عنوان مثال در سال ۱۹۷۷ میلادی، همه‌گیری بیماری تب دره ریفت در مصر منجر به مبتلا شدن ۲۰۰ هزار نفر به آن و مرگ ۶۰۰ نفر شد.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تفاوت های قوچ ها با گوسفندان در چیست؟

  به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سلام نو: تمام مخلوقات خدا در انواع مختلف نژادها، رنگ ها، جنسیت ها و ... آفریده شده اند. همانطور که انسان ها در...